Jana Knotková
Pohankové soba nudle s kapustou a zázvorem:
Těstoviny, noky... před asi 10 roky z www.svetova-jidelna.cz
Ingredience
- 2 porce pohankových soba nudlí (koupíte v asijských obchodech)
- 2 větší hrsti kapusty – nakrájejte na proužky
- 1 hrst listů medvědího česneku (můžete vynechat)
- dresink:
- 2 stroužky česneku – nakrájejte na co nejmenší kostičky
- 2 cm kousek zázvoru – oloupejte a nakrájejte najemno
- 2 lžíce sójové omáčky – tamari nebo kikkoman
- 1 lžíce javorového sirupu
- 1/2 lžičky bílé miso pasty
- 4 lžíce olivového oleje
- špetka kajenského pepře
- 1 lžička limetkové šťávy
Postup
Dejte vařit vodu na nudle. Než se voda začne vařit smíchejte všechny ingredience na dresink a nechte směs odpočívat.
Nudle vařte podle návodu na obalu – většinou stačí 5 minut. Na poslední minutu vmíchejte do vody k nudlím nakrájenou kapustu, jen aby trochu slehla, ale zůstala hezky zelená. Slijte a vmíchejte medvědí česnek.
Na talíři přelijte těstoviny s kapustou dresinkem a hned podávejte.