ETA
Česnekový chléb s dýňovými semínky - Recepty na každý den
Domáci pečivo před asi 11 roky z www.receptynakazdyden.cz
Ingredience
- 500 gramů hladká mouka
- 125 gramů rostlinný tuk Hera
- 150 gramů dýňová semínka
- 1 - 2 stroužky česnek
- jedlá sůl
- 1 lžíce cukr
- 3 dl voda
- 30 gramů droždí
- mletý bílý pepř
Postup
Smíchejte cukr, droždí a 1 lžíci mouky v teplé vodě, nechte směs vykynout na teplém místě po dobu několika minut. Ve velké míse smíchejte zbývající mouku, sůl, mletý nebo drcený česnek, polovinu semínek a rozpuštěnou Heru.
Pak vmíchejte do směsi kvásek a vypracujte těsto. Přikryjte a nechte kynout na teplém místě, dokud je dvakrát tak velké. Těsto vyklopte na moukou poprášený vál a rozdělte jej na dvě stejné části.
Z každé části udělějte bochánek a uprostřed udělejte díru, tu rukama uhlaďte.
Uložte oba chleby na plech, potřete vodou a posypte dýňovými semínky. Nechte ještě vykynout a potom pečte v předehřáté troubě na 180 ° C dozlatova.