Michaela Krejčová
Cuketové ragú s parmazánem
Zeleninové, houbové před asi 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- cuketa
- smetana na šlehání
- sýr Parmazán
- citronová kůra
- olej olivový
- máslo
- pepř černý
- sůl
Postup
V malém kastrůlku rozehřejeme asi 3 lžíce oleje. Vložíme do něj kůru z citronu nastrouhanou na dlouhé nudličky a velmi krátce a rychle je orestujeme. Slijeme je přes cedník a scezený olej nalijeme zpět do kastrůlku.
Do rozehřátého oleje v kastrůlku vložíme omyté a na kostky nakrájené cukety a 2 minuty restujeme. Přilijeme smetanu a velmi zprudka podusíme asi 2 minuty.
Nakonec vmícháme nastrouhaný parmazán a máslo, ragú podle potřeby dochutíme solí a pepřem, rozdělíme ho do misek a každou porci ozdobíme osmaženou citronovou kůrou.