Kristýna
Perníčky
Dezerty před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 600 g hladké mouky
- 150 g moučkového cukru
- 200 g teplého medu
- 1 sáček vanilinového cukru
- 1 lžička jedlé sody
- půl sáčku prášku do pečiva
- 120 g másla
- 2 lžiček koření do perníku
- 2 vejce
- 1 žloutek rozšlehaným s trochou vody (k potírání)
Postup
Příprava jídla
Ze 600 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 200 g teplého medu, 1 sáčku vanilinového cukru, 1 lžičky jedlé sody nebo půl sáčku prášku do pečiva, 120 g másla, 2 lžiček koření do perníku a 2 vajec vypracujte těsto a nechte ho 24 hodin v chladu. Troubu předehřejte na 160, horkovzdušnou na 140 °C. Vyválejte placku a vykrajujte žádané tvary. Pečte asi 12–15 minut. Ještě teplé perníčky potírejte 1 žloutkem rozšlehaným s trochou vody.