Týna Mašle Leopardová
Cuketové lívanečky s ricottou
Víkendová večeře před asi 10 roky
Ingredience
- Počet porcí: 4
- 20 g másla
- 5 malých žlutých cuket, strouhaných nahrubo
- 100 g ricotty
- 1 vejce
- 2 lžíce hladké mouky + ½ lžičky kypřicího prášku
- 1 červená chilli paprička, bez semen a pokrájená najemno
- 2 jarní cibulky, pokrájené na tenké plátky
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- rostlinný olej na smažení
Postup
V pánvi rozehřejte polovinu másla a asi 5 minut na něm dozlatova opékejte cukety. Nechte okapat na papírové utěrce. V míse promíchejte cukety, ricottu, zbytek másla, mouku s kypřicím práškem, vejce, chilli papričku, cibulky, sůl a pepř.
V pánvi rozehřejte olej, vložte do něj vždy lžíci směsi a opečte z obou stran dozlatova. Nechte okapat na papírové utěrce. Pokračujte do spotřebování ingrediencí. Podávejte se zelenými lístky, například mladého špenátu.