Michaela Krejčová
Špenátové balíčky
Zeleninové, houbové před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 lžíce másla
- 200 g mladého (baby) špenátu
- 500 g ricotty
- 100 g strouhaného parmazánu
- 4 lžičky strouhané citronové kůry
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 4 velké tenké tortilly
Postup
Příprava jídla
1 Předehřejte troubu na 200 °C. Propláchněte špenát pod tekoucí vodou a v pánvi s rozehřátým máslem ho párkrát prohoďte, aby zavadl; stačí 1–2 minuty.
2 Vypněte, přidejte ricottu, parmazán a citronovou kůru a osolte a opepřete. Nahrubo promíchejte. Směs rozdělte na tortilly a přeložte je jako psaníčko tak, abyste náplň uzavřeli uvnitř.
3 Položte na plech s pečicím papírem a pečte 10 minut dozlatova a dokřupava.