Jana Knotková
Krabičkování... Těstoviny se "sýrovou" omáčkou
Těstoviny, noky... před asi 10 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 100 g pohankových těstovin
- 1/2 hrnku kešu ořechů
- 1/2 hrnku rostlinného mléka
- 1 lžíce tahini
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 2 lžíce lahůdkového droždí
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička uzené papriky
- 1 lžička kurkumy
- sůl, pepř
- pažitka
Postup
Kešu ořechy jsem si namočila ve vodě alespoň na hodinu. Těstoviny jsem uvařila podle návodu, aby byly al dente. V mém případě jsem nasypala těstoviny do vroucí osolené vody na 6 - 8 minut. Mezitím jsem slila vodu z ořechů, přilila k nim mléko, tahini, citrónovou šťávu, dochutila droždím, česnekem, paprikou, krukumou, solí, pepřem a rozmixovala v hladkou omáčku. Zalila jsem jí těstoviny a krátce prohřála. Odstavila jsem z plotny a posypala pažitkou.
Těstoviny chutnají nejlépe ihned podávané, Pokud je budete ohřívat, doporučuji přilít kapku mléka. Těstoviny můžete samozřejmě i zapéct, ideálně do krabičky.