Eva Kneblová
Salát s fenyklem a modrým sýrem
Saláty před asi 10 roky z kitchenette.cz
Ingredience
- NA SALÁT (2 porce) :
- 1 střední fenykl
- 1/2 jablka, očištěného od jádřince
- 1 baby římský salát, nebo alternativa
- 1 šalotka
- 6 sušených švestek
- 120 g kvalitního sýru s modrou plísní
- malá hrst ořechů (vlašských nebo pekanových)
- NA DRESINK:
- 2 lžíce zakysané smetany
- 6 lžic pomerančové šťávy
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- mořská sůl
- (čerstvě mletý pepř)
Postup
Do střední mísy si natrhejte omytý salát, nakrájejte na tenké plátky jablko, šalotku a fenykl, který zbavíte oschlých konců (uchovejte si zelené výrůstky připomínající kopr). Vše promíchejte a na vrch salátu nasypejte švestky pokrájené na menší kousky, ořechy (které můžou být i orestované) a nadrobte sýr.