Jaruna
Krémová ředkvičková polévka
Polívky před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 svazky ředkviček
- svazek hladkolisté petrželky
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 750 ml vývaru
- 100 ml suchého bílého vína
- pepř a muškátový květ
- 1 žloutek
- 150 ml smetany ke šlehání
Postup
Jemně nasekejte oprané lístky ze 2 svazků ředkviček a hladkolistou petrželku. V hrnci na 2 lžících másla asi tři minuty opékejte 1 cibuli, nadrobno. Přidejte sekané lístky a míchejte ještě minutu. Zalijte 750 ml vývaru, 100 ml suchého bílého vína, přidejte pepř, muškátový květ a zvolna vařte asi 10 minut. Rozšlehejte žloutek ve 150 ml smetany ke šlehání. Odstavte a vmíchejte smetanovou směs a nahrubo nastrouhané ředkvičky.