Kristýna Žďárská
Korma z lilků
Zdravé recepty před asi 10 roky z svasniprojidlo.blogspot.cz
Ingredience
- olej
- stroužek česneku
- menší cibuli
- asi 1cm kořene zázvoru
- půl lžičky mletého římského kmínu
- půl lžičky kurkumy
- 1,5deci kokosového mléka
- 200g konzervy sekaných rajčat
- 1 větší lilek
- sůl
- čerstvý koriandr
Postup
Na oleji jsem nechala asi 3 minuty opéct nahrubo nasekanou cibuli, česnek, zázvor a římský kmín. Nakonec jsem přisypala kurkumu a nechala všechny suroviny obalit žlutavou barvou.
Do hrnce jsem přidala kokosové mléko spolu se sekanými rajčaty a vše jsem ponorným mixérem rozmixovala na hladkou omáčku. K ní jsem přidala na větší kostky nakrájený lilek a společně je na mírném plameni dusila asi 20-30 minut, dokud lilky nezměkly. Možná bude třeba přilít během dušení trochu vody, ale nenechte se zmýlit hned na začátku, protože lilky dost vody pustí samy o sobě.
Když se lilky podusily a omáčka zhoustla, už jsem jí jen dosolila a podávala posypanou koriandrem.