Jana Knotková
Rajčatový základ na pizzu + tipy pro dobrou domácí pizzu
Dochucovadla před asi 10 roky z svasniprojidlo.blogspot.cz
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- malou cibuli
- 400g konzervu sekaných rajčat
- sušené oregano
- špetku soli
Postup
Cibuli jsem si nejprve nasekala najemno nejvíc, jak to šlo. Na olivovém oleji jsem jí nechala zesklovatět, pak jsem přidala rajčata.
Dohromady jsem je promíchávala, nechala provářet a redukovat asi 15 minut, aby cibule změkla a celá směs ztmavla a zhoustla. Přidala jsem oregano a trochu osolila a nechala ještě asi 5 minut provářet. Hotová směs má být hodně hustá, tak poznáte, že je hotovo.
Směs pak stačí nechat vychladnout a může se použít na obložení pizzy. Já mám v základu ráda kousky cibule, pokud je tam nechcete, směs ještě rozmixujte dohladka.