www.delibety.com
Steaky s pařížským máslem a pečenými brambory
Hlavný chod před asi 10 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 4 x steak hovězí Chuck Tender
- olivový olej na potření
- sůl, pepř
- polníček a bramborové hranolky nebo pečené brambory k servírování
- Na pařížské máslo
- 250 g másla, změklého
- 1 stroužek česneku, rozmělněný
- 1 lžíce hladkolisté petrželky, nasekané najemno
- 2 lžičky oreganových lístků, nasekaných
- hrubší sůl a čerstvě namletý černý pepř
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Nejprve udělejte pařížské máslo: pokrájené změklé máslo utřete v misce s rozmělněným stroužkem česneku, petrželkou a oreganem. Podle chuti ho osolte a přidejte černý pepř. Pak změklé máslo přendejte na potravinářskou fólii, zabalte ho do válečku a dejte ztuhnout do mrazáku.
Velkou pánev s nepřilnavým povrchem rozpalte na velkém plameni. Porce masa potřete z obou stran olejem, osolte a opepřete a opečte na grilovací pánvi, tak jak to máte rádi, případně můžete steaky ogrilovat dvě minuty z každé strany a nechat dojít v troubě rozehřáté na 60°C. Budou tak krásně šťavnaté.
Steaky podávejte s kolečkem ochuceného másla, hrstí polníčku a opečenými brambory nebo hranolkami.
• 250 g, 100 g = 7,16 Kč
• 1 ks