www.delibety.com
Sladkokyselý čočkový dál
Azia před asi 10 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 200 g červené čočky ABio
- 1,5 lžičky kurkumy
- špetka soli s 12 bylinkami
- 3 lžíce slunečnicového oleje AQ
- 2 cibule AQ, nasekané najemno
- 2 stroužky česneku, rozmělněné
- 4cm kousek zázvoru, nastrouhaný
- 2 lžičky kari
- 2 lilky
- hrst čerstvého koriandru AQ
- 500–600 g vařené rýže basmati k podávání
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu červenec 2011.
Čočku nasypte do hrnce, přidejte kurkumu a zalijte 500 ml vody. Vařte patnáct minut doměkka. Odeberte případnou pěnu a osolte. Zatímco se čočka vaří, rozpalte v pánvi lžíci olivového oleje a osmahněte na něm cibuli, česnek a zázvor. Zhruba po pěti minutách přidejte do pánve kari a opékejte další dvě minuty, pak vše přidejte k čočce, promíchejte a vařte dalších deset minut. Lilek pokrájejte na tenké plátky, potřete zbylým olejem a opečte na grilovací pánvi dvě až tři minuty z každé strany. Podávejte dohromady: čočkový dál s lilkem, zasypaný koriandrem a k tomu vařenou rýži.
• 250 g, 100 g = 7,16 Kč
• 1 ks