www.delibety.com
Italské kuře
Hlavný chod před asi 10 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 2 lžíce nasekaných oliv nebo sušených rajčat – podle chuti
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- půl lžičky sušeného oregana
- 4 hrsti čerstvých bazalkových lístků
- 200 g smetanového čerstvého sýru AQ
- 4 kuřecí prsní řízky AQ, osolené
- 4 zralá rajčata AQ, na plátky
- olivový olej AQ na vymazání a zastříknutí
- bageta nebo chléb k servírování
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Olivy či sušená rajčata, česnek, oregano a zhruba půlku nasekaných bazalkových lístků vetřete do sýru. V každém kousku kuřecího masa udělejte podélným řezem kapsu, do ní dejte vždy čtvrtinu ochuceného sýru a uzavřete. Položte do pekáčku vymazaného
olejem a navrch dejte několik koleček rajčete. Zastříkněte olejem a posypte zbytkem bazalky. Pečte 20 minut, dokud nezačne kuřecí maso po stranách zlátnout a rajčata vypadat lehce vysušeně. Podávejte s čerstvou bagetou nebo křupavým chlebem.
• 250 g, 100 g = 7,16 Kč
• 1 ks