www.delibety.com
Asijské vepřové kostky s lilkem
Azia před asi 10 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 3 lžíce slunečnicového oleje AQ
- 650 g vepřových kostek
- 2 lilky
- 2 lžíce třtinového cukru ABio
- 5 hvězdiček badyánu
- 1 svitek skořice
- 2 cibule
- zázvor
- 1 červená chilli paprička
- svazek koriandru AQ
- 2 lžíce rybí omáčky
- 1 velká limeta
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu červenec 2013.
1. Troubu předehřejte na 200 °C. Ve velkém hrnci rozpalte 2 lžíce oleje, přidejte kostky masa a ze všech stran je dohněda opečte, aby se maso zatáhlo a udrželo si uvnitř veškerou šťávu. Pak maso vyjměte z hrnce, naopak do něj dejte zbylý olej a na něm doměkka osmahněte lilek. Lilek vyjměte, do hrnce vsypte cukr a nechte jej zkaramelizovat. Pak vraťte do hrnce maso i lilek a přidejte rovněž badyán a skořici, opatrně, ale důkladně promíchejte, aby se vše obalilo karamelem.
2. Pak přidejte cibuli, zázvor a polovinu chilli papričky a pár minut opékejte. Poté vmíchejte i koriandr a rybí omáčku, vlijte tolik vody, aby bylo maso z velké části ponořené, přiklopte a dejte na hodinu do trouby. Poté dochuťte šťávou z limety, případně i rybí omáčkou. Podávejte ozdobené koriandrem.
Tip - Jako přílohu podávejte rýži, brambory anebo čerstvý chléb.
• 250 g, 100 g = 7,16 Kč
• 1 ks