www.delibety.com
Brambory plněné tuňákem
Rýchla večera před asi 10 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 4 velké brambory
- olivový olej
- hrubá mořská sůl
- 3 jarní cibulky
- 1 plechovka tuňáka v olivovém oleji
- 1 kelímek bílého jogurtu
- ½ skleničky majonézy
- 1 lžička Dijonské hořčice
- pár kapek citronové šťávy
- sůl
- pepř
- svazek mixu petrželky a pažitky
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu listopad 2013.
Brambory omyjte a řádně osušte. Pak je důkladně potřete olivovým olejem a obalte solí. Vyskládejte na mřížku a v troubě vyhřáté na 200 °C pečte 1 hodinu a 15 minut. Mezitím v misce smíchejte cibulku, tuňáka, jogurt, majonézu a hořčici. Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem a přidejte asi polovinu bylinek. Brambory vyndejte, natrhněte vejpůl a naplňte tuňákovou směsí. Posypte bylinkami a ihned podávejte.
• 250 g, 100 g = 7,16 Kč
• 1 ks