www.delibety.com
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové před asi 10 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 450 g bezlepkové mouky Jizerka
- 1/2 kypřicího prášku
- špetka soli
- 4 velká vejce
- 270 g tmavého třtinového cukru
- 250 g másla
- 1 kg jablek
- 1 vanilkový cukr
- skořice
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu září 2013.
Mouku prosejte do mísy, vmíchejte kypřicí prášek a špetku soli. Pak přidejte žloutky, 120 g cukru a máslo a zpracujte do pružného těsta. Hroudu těsta odeberte a dejte ji do mrazáku, zbylé těsto rozválejte a vyložte jím plech pokrytý pečicím papírem. Navrch rozprostřete jablka, posypte vanilkovým cukrem a lehce i skořicí. Bílky ušlehejte dotuha, pak k nim přimíchejte rovněž zbylý cukr a utřete do lesklého sněhu. Sníh dejte na jablka a navrch nastrouhejte těsto z mrazáku. Při 180 °C pečte asi 30 minut.
Tip - Jablka můžete promíchat s rozinkami anebo je částečně nahradit hruškami.
• 250 g, 100 g = 7,16 Kč
• 1 ks