www.delibety.com
Celerová polévka s rybou
Polievky před asi 10 roky z www.recepty.cz
Ingredience
- Celer - řapíkatý 1 ks
- Brambory 350 g
- Olivový olej 1 lžíce
- Zeleninový vývar 600 ml
- Rýže Basmati 60 g
- Mořská ryba (bělomasá) 250 g
- Máta (čerstvá) 1 svazek
- Kurkuma
- Sůl
- Pepř
Postup
Opláchnutý celer zbavte tuhých vláken (stáhněte je po délce stvolu špičkou nože) a nakrájejte jej na plátky. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky. Olej rozehřejte v hrnci a celer s bramborami na něm krátce osmažte. Zalijte vývarem, uveďte do varu, osolte a opepřete. Snižte plamen a zlehka povařte asi 15 minut. Polévku částečně rozmixujte nebo část brambor podrťte. Mezitím si uvařte rýži v dostatečném množství osolené vody. Rybu omyjte, osušte, nakrájejte na kousky. Polévku dochuťte kurkumou, přidejte kousky ryby a ještě asi 7 minut povařte. Vsypte rýži, posypte natrhanými lístky máty a zhruba 3 minuty prohřejte.