Kate Pergnerová
KoproTofu
Dipy, pomazánky & studené omáčky VEGAN před asi 10 roky z veganotic.blogspot.cz
Ingredience
- 1 balení tofu natural (chuťově nejlepší je imo Sunfood BIO)
- 2-3 jarní cibulky (příp. je možné dát červenou či normalní)
- 3 lžíce veganske majonézy (sojanézy)
- 2 lžičky horčice
- 2 lžíce citronové šťávy
- svazek čerstvého kopru, nasekaného (asi víte, že ten "stonek" se nejí)
- Sůl (ideálně černá sůl - kala namak se specifickou vaječnou chutí) a pepř dle chuti
- přidala jsem též vegan kaviár z řasy. Není nutný, ale příjemně to ozvláštní. Je k dostání v Ikee za 39 kč. Na trhu býval i tento, lepší (už jen tím, že není z ikey), ale už jsem ho nikde delší dobu neviděla (ochutnala jsem černý a červený a byly oba výborné).
- můžete přidat též na drobno nakrájené kyselé okurky a řapíkatý celer (zvlášť pokud máte něco proti kopru)
Postup
Postup:
Tofu rozmačkejte vidličkou a přídejte ostatní ingredience. Tadáá.
Hrozně dlouho jsem nepříspívala, stydím se, nechci, aby to tu vyšumělo... ale znáte to, Moje drahá lenost, nedej se mi přemoct. Tak mi třeba napište něco povzbudivého do komentářů, možná mě to donutí přidat nějaký další superchutný recept ;).