Kate Pergnerová
Bramborový salát s rozmarýnovou sojanézou
Saláty VEGAN před asi 10 roky z www.diarecepty.cz
Ingredience
- 1 kg nových brambor ve slupce
- 250 g - 300 g majonézy
- několik mladých výhonků rozmarýnu
- Mořská sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- štědrá porce plocholisté petrželky
- z 1/2 citrónu šťáva
Postup
Brambory uvařme v osolené vodě, scedíme je a necháme krátce prochladnout. Sojanézu ochutíme čerstvě mletým pepřem a přidáme jemně nasekané lístečky rozmarýnu. Do vlažných brambor zamícháme ochucenou sojanézu, pokapeme šťávou z půlky citrónu a necháme dobře vychladit. Servírujeme na ploché míse a bramborový salát obložíme množstvím plocholisté petrželky.