Jana Knotková
Losos na mandarinkách
Ryby před asi 10 roky z scribbler.cz
Ingredience
- 3 mandarinky
- 2 bulvy fenyklu
- 500 g filetu z lososa (s kůží)
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
Postup
Troubu předehřejeme na 200 °C. Připravíme si dva kousky alobalu dlouhé asi 50 cm a položíme je na pečící plech křížem přes sebe.
Mandarinky dobře omyjeme a nakrájíme je i s kůrou na kolečka. Z každé mandarinky budeme mít asi 4 až 5 koleček. Poskládáme je na alobal v jedné vrstvě.
Fenykl také nakrájíme na kolečka a poskládáme na mandarinky.
Lososa položíme na mandarinky a fenykl, pokapeme jej olivovým olejem a osolíme. Volné konce alobalu spojíme proti sobě a lososa s madnarinkami a fenyklem zabalíme. Mezi horní vrstvou alobalu a rybou však necháme místo – dbáme, aby se ryby nedotýkala. Dobře ho však utěsníme, aby neunikala pára.