Lucie Hromádková
Kuřecí salát s jablky, celerem a vejci
saláty slané, zeleninové před asi 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- kuřecí maso
- 300
- gramů
- (prsa, vařená)
- celer
- 1
- kus
- (malý)
- olej
- 1
- lžíce
- sůl
- jablka
- 2
- kusy
- šťáva citronová
- (trochu)
- vejce
- 3
- kusy
- (uvařená natvrdo)
- salát polníček
- 2
- hrsti
- majonéza
- 100
- gramů
- jogurt bílý
- 100
- gramů
- cukr
- 1
- špetka
- šťáva citronová
- (několik kapek)
- sůl
- pepř mletý
Postup
Vařená kuřecí prsa nakrájíme na kousky a nasypeme do mísy. Celer oloupeme, nakrájíme na tenké nudličky, orestujeme je v pánvi na rozehřátém oleji do poloměkka, osolíme a po vychladnutí přidáme do mísy k masu. Jablka oloupeme a zbavíme jádřinců. Nakrájíme je na kostičky, pokapeme citronovou šťávou, také přidáme do mísy a salát opatrně promícháme.
V misce ušleháme majonézu s jogurtem, cukrem a citronovou šťávou a zálivku promícháme se salátem v míse. Dochutíme ho solí a pepřem a necháme vychladit.
Salát rozdělíme do misek a každou porci obložíme oloupanými vařenými vejci nakrájenými na měsíčky a lístky polníčku.