Lucie Hromádková
Okurkový salát se zakysanou smetanou a koprem
saláty slané, zeleninové před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 okurky, zbavené semínek a tence šikmo nakrájené
- 1 lžička soli
- 2 lžíce jablečného octa
- 2 lžičky moučkového cukru
- 150 ml husté zakysané smetany
- 4 jarní cibulky, najemno nakrájené
- malý svazek pažitky, nasekaný
- malý svazek kopru, nasekaný
- pepř na dochucení
- špetka sladké papriky na poprášení
Postup
Příprava jídla
1. Okurku poprašte solí, zakápněte lžicí octa a posypte lžičkou cukru. Promíchejte a nechte v cedníku položeném přes misku půl hodiny okapávat. Poté ještě lehce vymačkejte přebytečnou tekutinu pomocí kuchyňského papíru.
2. Smetanu dejte do misky spolu se zbylými surovinami kromě papriky a přimíchejte okurku. Před podáváním lehounce poprašte mletou paprikou.