Sevillana
Sušenky se slaninou v javorovém sirupu
TAPAS před asi 10 roky z www.sweetpixel.cz
Ingredience
- Základem těchto sušenek je výborná chuť slaniny marinované v javorovém sirupu. Příprava a upečení sušenek nezabere příliš mnoho času a proto se skvěle hodí jako netradiční víkendová snídaně.
- 100 g slaniny
- 60 ml javorového sirupu
- 190 g hladké mouky
- 1 lžičku prášku do pečiva
- Špetku soli
- 55 g másla
- 60 ml podmáslí
Postup
1. Slaninu opeču na pánvi do křupava. Z pánve odeberu dvě lžíce tuku, dám do menší misky a nechám ztuhnout v ledničce.
2. Slaninu nakrájím na malé kousky a zaliji javorovým sirupem. Odložím stranou.
3. Ve větší míse smíchám mouku, prášek do pečiva a sůl. Přidám máslo a ztuhlý tuk ze slaniny a prsty směs rozdrobím na malé kousky.
4. Přidám javorovou slaninu a podmáslí a pomocí vidličky nebo prstů zpracuji na těsto.
5. Troubu předehřeji na 200°C. Těsto rozdělím na 8 dílů. Z jednotlivých dílů uvalím kolečka, které mezi dlaněmi lehce zmáčknu a vytvořím 8 sušenek.
6. Peču asi 12 až 14 minut, dokud nejsou sušenky opečené dozlatova.
7. Sušenky podávám teplé.