Denis Duranik
Italská rajčatová polévka
Polévky před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 cibule, nakrájené nadrobno
- 2 mrkve, nakrájené na kostičky
- 4 řapíky celeru, nakrájené na kostičky
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce krupicového cukru
- 4 stroužky česneku, drceného
- 2 lžíce hustého rajského protlaku (například Heinz tomato paste)
- 2 bobkové listy
- 3 menší cukety, nakrájené podélně na čtvrtky a pak na plátky
- 400g konzerva máslových fazolí, scezených a propláchnutých
- 400g konzerva krájených rajčat
- 1,2 l zeleninového nebo drůbežího vývaru
- 100 g strouhaného parmazánu
- 200 g chlazených tortellini (náplň ricotta a špenát nebo maso či šunka)
- mořská sůl
- svazek bazalky
Postup
Příprava jídla
1 V hrnci na oleji zvolna opékejte na mírném plameni cibuli, mrkev a řapíkatý celer asi 10 minut, až zelenina změkne. Přidejte cukr, česnek, rajský protlak, bobkový list a cuketu a míchejte ještě 4 minuty.
2 Přidejte fazole, krájená rajčata a vývar a vařte 10–15 minut. Pak přidejte tortellini a vařte ještě asi 5 minut, až budou těstoviny hotové. Vypněte, vmíchejte polovinu parmazánu a polovinu nasekané bazalky, případně dosolte. Nalijte do talířů a posypte zbývající bazalkou. Podávejte se zbylým parmazánem.