Petra Vaškových
RAW mrkvový dort
Mňamky před asi 10 roky z veg-ethique.blogspot.cz
Ingredience
- 2 mrkve (celkem 250 gramů)
- 200 gramů vlašských ořechů + hrst na ozdobu
- 125 gramů rozinek
- 40 gramů kokosu
- 3 polévkové lžíce agáve sirupu
- 1 čajová lžička skořice
- 1/2 čajové lžičky perníkového koření
- Citrónová poleva:
- 100 gramů kešu ořechů
- 3 polévkové lžíce citronové šťávy
- 3 polévkové lžíce agáve sirupu
- 4 polévkové lžíce vody
- 1 polévková lžíce kokosového oleje
- špetka vanilky
Postup
Minimálně 4 hodiny předem (lépe přes noc) zalijte kešu ořechy vodou a nechte odmočit.
Rozinky zalijte vodou a nechte minimálně 1 hodinu nacucat.
Mrkev oloupejte a vložte do nožového mixéru. Promixujte tak, abyste dostali malé kousíčky mrkve.
Mrkev nechte v mixéru a přidejte odmočené a slité rozinky a všechny ostatní suroviny na korpus. Mixujte pomocí "pulsů". Vždy setřete ze stěn mixéru a opět krátce promixujte. Pozor, nepřemixujte se až do pasty.
Směs můžete přendat do misky a ručně promíchat, aby se koření dostalo opravdu všude.
Směs natlačte rovnoměrně do formy a dejte do lednice.
Mezitím si připravte polevu. Kešu ořechy slijte a dejte do omytého mixéru. Přidejte všechny ostatní suroviny a nechte mixovat, dokud nebude konzistence hladká.
Korpus vyndejte z lednice a rozetřete na něj připravenou polevu. Posypejte vlašskými ořechy.
Dort dejte do lednice a nechte pár hodin uležet.