Jana Knotková
Zeleninový vývar s pohankovými palačinkovými nudlemi
Polévky před asi 10 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 velké mrkve
- 2 petržele
- 1 pórek
- 1 bulva fenyklu
- 1 cibule
- 1 - 1 a 1/2 l vody
- celý pepř
- bobkový list
- bylinky (tymián, petržel aj.)
Postup
Na lžíci olivového oleje jsem si krátce orestovala očištěnou a na drobné kousky nakrájenou všechnu zeleninu, až chytla trochu barvu. Tento krok můžete vynechat, ale zvýrazníte chuť zeleniny a vývar dostane dramatičtější chuť :-) Následně jsem přidala koření, tzn. pepř, bobkový list, můžete přidat čerstvé bylinky, nejlépe svázané, a zalila studenou vodou, přivedla k varu, stáhla teplotu a nechala mírně probublávat asi 30 minut. Polévku jsem nakonec dochutila solí. Můžete ji přecedit a jíst čistý vývar, ale já mám raději i uvařenou zeleninu. Polévku jsem rozdělila do misek a podávala s na tenké proužky nakrájenými pohankovými palačinkami a nastříhanou řeřichou.