www.delibety.com
Kopřivová nádivka
Prílohy před asi 11 roky z www.lidovky.cz
Ingredience
- 250 g uzeného bůčku, 100 g slaniny, 8 vajec, 6 rohlíků, 3 hrsti kopřiv, 2 lžíce sádla, hrst strouhanky, muškátový květ, pepř sůl
Postup
4 porce: 250 g uzeného bůčku, 100 g slaniny, 8 vajec, 6 rohlíků, 3 hrsti kopřiv, 2 lžíce sádla, hrst strouhanky, muškátový květ, pepř sůl
* Rohlíky (vhodnější jsou tvrdší) nakrájejte na kousky a ponořte je do smetany. Uzený bůček i slaninu nakrájejte na kostičky, zlehka opečte na pánvi. Listy kopřiv vložte do cedníku a spařte vařící vodou. Nechte okapat. Potom nasekejte kopřivy najemno.
* Čtyři vejce uvařte natvrdo. Zbylá vejce rozdělte na žloutky a bílky. Žloutky rozšlehejte a smíchejte s rozsekanými kopřivami. Přidejte rozmačkané rohlíky a opečené kostičky slaniny a bůčku. Osolte a opepřete, ochuťte muškátovým květem. Z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte do směsi.
* Pekáč vymažte sádlem a vysypte strouhankou. Potom kopřivovou směsí zaplňte pekáč do poloviny. Vařená vejce oloupejte a každé rozkrojte na polovinu. Polovičky vajec položte na spodní vrstvu nádivky. Pak zakryjte zbytkem směsi.
* Pečte v troubě rozehřáté na 180 stupňů asi 45–50 minut. Podávejte s hlávkovým salátem.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/jaro-v-kuchyni-koprivy-na-taliri-aneb-plevel-v-roli-zeleniny-plv-/dobra-chut.aspx?c=A100322_095756_dobra-chut_glu