www.delibety.com
Domácí medová hořčice
Pomazánky, dipy před asi 10 roky z svasniprojidlo.blogspot.cz
Ingredience
- 100g hořčičných semínek (já měla od Grešíka)
- 1/3 hrnku bílého vinného octa
- 2/3 hrnku vody
- lžičku soli
- 3-4 lžíce medu
Postup
V míse jsem smíchala vinný ocet a vodu a hořčičná semínka jsem do ní naložila. Takto naložené jsem je nechala asi 3 dny, je v podstatě jedno jestli v lednici nebo na kuchyňské lince.
Když se semínka dostatečně uležela a vsákla většinu nebo dokonce celou tekutinu, směs jsem vložila do mixéru a mixovala dohladka. Samozřejmě je možné určit si v tomto stádiu hrubost vaší hořčice, takže jestli chcete hrubší konzistenci, mixujte kratší dobu. V případě, že by byla konzistence moc hustá, můžete přidat trochu vody podle potřeby.
Rozmixovanou hořčici jsem pak osolila a přidala med. Vše jsem promíchala, naplnila do skleniček a uzavřela. Hořčici skladuji v lednici, i když tam moc dlouho nevydrží, protože se rychle sní.