Zuzana Fabriciova
Čokoládový fondant
Sladké maškrty před asi 11 roky z www.lidovky.cz
Ingredience
- 200 g kvalitní hořké čokolády (ideálně Valrhona Guanaja), 2 lžíce hladké mouky , 4 vejce, 150 g cukru krupice, 100 g másla
Postup
Čokoládu a máslo rozpustíme, přidáme ostatní suroviny a opatrně prošleháme. Kuchyňské kroužky vyložíme a podložíme pečicím papírem, ze tří čtvrtin naplníme připravenou hmotou, necháme krátce zatuhnout v chladu a pečeme v troubě při 190 stupních osm až dvanáct minut – podle velikosti kroužků, prostředek fondantu by měl zůstat tekutý. Po upečení pocukrujeme, podáváme se zmrzlinou a ovocem.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/cokoladou-proti-mrazu-06o-/dobra-chut.aspx?c=A130128_125236_dobra-chut_ape