Michaela Krejčová
Domácí tortellini s houbami
Těstoviny, Nudle, Noky před asi 10 roky z zezahradydokuchyne.blogspot.co.at
Ingredience
- Na dvě velké porce tortellin s houbami si připravte:
- 200 g mouky (používám semolinu)
- 2 vejce
- špetku soli
- 1-2 lžíce studené vody
- Náplň uděláte z:
- 1 menší cibule
- cca 2-3 středních hub, dle úlovku z lesa
- pepř
- sůl
Postup
Na těstoviny si vysypte mouku na vál, tak aby vytvořila hromádku, do které uděláte v jejím středu důlek. Do důlku vyklepnete obě vejce a sůl. Vidličkou postupně k vejcím zašleháváme mouku, až nám vznikne tuhé těsto. Podle potřeby přidáme lžíci až dvě studené vody. Těsto poté deset minut hněteme až je úplně měkké a pružné. Z těsta uděláme kouli, kterou přikryjeme navlhčenou utěrkou a necháme půl hodiny odpočinout.
Mezitím si připravíme náplň. Houby i cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na lžíci olivového oleje.
Podle chuti dosolíme a dopepříme. Necháme vychladnout.
Těsto rozdělíme na několik částí a postupné z nich vyvalujeme, co nejtenčí pláty těsta, které rozkrájíme na čtverce o hraně zhruba deset centimetrů. Do středu každého čtverce dáme lžičku houbové náplně, přeložíme tak, aby nám vznikl trojúhelník. Ze středu vytlačíme vzduch a kraje pevně přitlačíme k sobě. Poté už jen jednoduše spojíme dva vrcholy trojůhelníku a vzniknou nám krásné tortelliny.
Čerstvé těstoviny vaříme v osolené vodě kratší dobu než klasické těstoviny - cca 3-5 minut.
Šalvějové máslo připravíme jednoduše. Listy šalvěje orestujeme na másle cca 2 minuty. Je třeba si hlídat, aby se máslo nepřepálilo.
Uvařené tortellini přelejeme šalvějovým máslem a posypeme parmazánem.