Michaela Krejčová
Parmazánové placky
Slané před asi 10 roky
Ingredience
- 200 g krupice
- 0,75 l sojového mléka
- 50 g másla
- 3 žloutky
- 100g parmazánu
- sůl
- špetka muškátového oříšku, není třeba
- trochu mouky na zahuštění
Postup
V hrnci ohřejte mléko s máslem, osolte a přidejte krupici. Z části přidejte parmazán. Za chvilku se směs začne vařit a houstnout, je potřeba hodně míchat, aby se kaše nepřipálila. Kaši vařte asi 20 minut.
Potom kaši odstavte, aby lépe vychladla. Po vychladnutí vmíchejte žloutky s dalším parmazánem. K tomu přidejte nastrouhaný muškátový oříšek. Zbytek sýra si nechte na závěr na posypání.
Krupicové těsto rozválejte na prkénku zhruba na 3 cm plát. Poté z něho vykrajujte kolečka. Pokud se bude těsto hodně lepit, přidejte polohrubou mouku.
Placičky vyskládejte na máslem vymazaný plech. Posypejte sýrem a dejte péct na 200°C asi na 15 minut. Krupicové placičky můžou být dobrá příloha, nebo předkrm.