Michaela Krejčová
Dušené africké sladké brambory
Polévky před asi 10 roky
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje, 1 střední cibule, najemno nasekaná, 3 stroužky česneku, drcené, 1 lžíce jemně strouhaného zázvoru, 1/2 lžičky najemno nasekané chilli papričky, 400 g plechovka rajčat, 1/2 šálku arašídového másla, 1 lžička sušeného koriandru, 2 šálky zeleninového vývaru, 1 střední sladká brambora, oloupaná a nakrájená na kostičky, 1 plechovka černých nebo červených fazolí, slitých a osušených, 1 a 1/2 šálku mraženého hrášku, 2 šálky špenátu, sůl a pepř
Postup
Rajčata rozmixujte ve food processoru.
Ve větším hrnci zahřejte na středním plameni olej. Přidejte cibuli a osmahněte doměkka, ale ne dohněda. Přidejte česnek, zázvor a chilli a smažte asi 5 minut. Poté přidejte rajčata, zamíchejte a přidejte arašídové máslo a koriandr a míchejte dohladka.
Přimíchejte vývar a přidejte sladké brambory. Přikryjte poklicí a vařte, dokud nejsou brambory měkké, ale nesmí se rozpadat. Trvá to asi 15 minut.
Přidejte černé nebo červené fazole, hrášek a špenát a vařte, dokud hrášek není měkký a špenátové listy nezavadnou. Dochuťte solí a pepřem.
Přeloženo z : http://vegangela.com/2013/09/20/african-peanut-and-sweet-potato-stew/