Jaruna
Těstoviny s tuňákem, chilli a olivami
Pasta před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4 lžíce panenského olivového oleje
- 2 stroužky česneku, na plátky
- 1 čerstvá chilli paprička, zbavená semínek a nakrájená na plátky
- 400g konzerva krájených rajčat
- hrst zelených oliv, rozpůlených
- 160g konzerva tuňáka v oleji
- mořská sůl
- 240 g kulatých rajčátek na větvičce
- 400 g špaget
- rukola k podávání
Postup
1 Troubu předehřejte na 220 °C. V pánvi na 3 lžících
olivového oleje zpěňte česnek a chilli. Přidejte krájená
rajčata z konzervy a olivy a vařte 20 minut do zhoustnutí. Pět
minut před dokončením vmíchejte tuňáka a osolte.
2 Do pekáčku rozložte čerstvá rajčá.tka, pokapejte je lžící
oleje a pečte 10–15 minut, až popraskají.
3 Špagety uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na
obalu a sceďte. Promíchejte s omáčkou z pánve, polovinou
pokrájené rukoly a nakonec ozdobte zbývající rukolou a
rozpečenými rajčátky.