Michaela Krejčová
Vegeburgery z tempehu a domácí bulky
Má oblíbená jídla před více než 10 roky z zezahradydokuchyne.blogspot.co.at
Ingredience
- Na bulky budete potřebovat:
- 3 hrnky špaldové mouky
- 2 a 1/2 lžičky sušeného droždí
- lžíci cukru
- lžičku soli
- hrnek vlažného mléka
- 3 lžíce olivového oleje
- Na burgery budete potřebovat:
- balení uzeného tempehu
- 1 velkou cibuli - nasekanou nadrobno
- 3 stroužky česneku - nadrobno nasekané
- 250 g vařených fazolí (dle vašeho výběru) nebo cizrny
- mouka na zahuštění - dle potřeby
- jedno vejce
- sůl a pepř (cca lžičku odkaždého)
- čerstvé bylinky dle chuti
Postup
Na bulky si smícháme všechny ingredience, těsto necháme patnáct minut odpočinout, poté z něj uděláme šest bulek, které potřeme mlékem a posypeme sezamem, poté je necháme asi půl hodinky nakynout. Troubu předehřejte na 200 stupňů, bulky pečeme do zlatova asi 15 minut.
Na burgery si osmahněte cibuli s česnekem a nechte je trochu vychladnout, spolu s ostatními ingrediencemi je dejte do kuchyňského mixéru a rozmixujte. Směs by neměla být úplně homogenní, je dobré, když ještě rozpoznáte jednotlivé kousky surovin. Ze směsi vytvarujeme šest placiček, které opečeme na rozpáleném oleji.
Podáváme se zeleninovým salátem dle Vaší chuti.