Kate Pergnerová
Hruškový koláč s kokosem
Koláče, muffiny... VEGAN před asi 10 roky z kucharkazesvatojanu.blogspot.cz
Ingredience
- Ze 100 g celozrnné špaldové mouky, 50 g polohrubé bílé pšeničné mouky, 50 g polohrubé kukuřičné mouky, špetky soli, 60 g tmavého třtinového cukru a 80 g slunečnicového oleje rozmícháme drobenkové těsto, které natlačíme do vymaštěného pekáčku.
- 5 – 6 hrušek oloupeme, nakrájíme nadrobno, v hrnci podlijeme 100 ml bílého vína a dusíme doměkka. Hruškovou náplň navrstvíme na těsto a poklademe kokosovou náplní: rozehřejeme 50 g kokosového oleje, vmícháme 1 sáček vanilkového cukru a necháme rozpustit. Odstavíme a vmícháme 200 g strouhaného kokosu. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů 30 minut.
Postup
.