Kate Pergnerová
Veganský mangoldový koláč
Slané koláče, muffiny VEGAN před asi 10 roky z kucharkazesvatojanu.blogspot.cz
Ingredience
- V míse smícháme 50 g žitné mouky, 120 g hladké bílé mouky, půl lžičky soli, 100 ml vlažné vody a 50 ml olivového oleje. Umícháme těsto, které rozválíme nebo roztlačíme prsty na malý plech. Propícháme vidličkou a předpečeme na 180 stupňů 10 minut.
- Na lžíci oleje necháme zesklovatět velkou cibuli, přidáme 400 g pokrájeného mangoldu (lepší je čerstvý, ale já měla už jen mražený), osolíme a okořeníme barevným pepřem a dvěma utřenými stroužky česneku.
- V misce smícháme pět lžic rajského protlaku, lžíci dobromysli a dva utřené stroužky česneku.
- Předpečený korpus potřeme rajským protlakem, posypeme 100 g nahrubo strouhaného přírodního tofu, pokapeme lehce sojovou omáčkou, poklademe dušeným mangoldem a nakonec pokapeme několika lžícemi sojové majonézy. Dopečeme ještě 15 minut.
Postup
.