Michaela Krejčová
Veganské burgery s "hranolkami"
Má oblíbená jídla před více než 10 roky z fitfoodmanic.blogspot.cz
Ingredience
- 1/2 balení droždí (20g)
- hrnek teplé vody
- lžíce cukru
- 2 hrnky celozrnné pšeničné mouky
- hrnek hladké mouky
- kávová lžička jedlé sody
- kávová lžička soli
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 130g uzeného tofu, nakrájeného
- 130g tmavých fazolí z konzervy
- mrkev, nakrájenou na kousky
- malou cibuli, nakrájenou
- stroužek česneku, nakrájený na kousky
- hrst vlašských ořechů
- petrželku, nakrájenou
- sůl a pepř
Postup
Rozmixujete droždí, půl hrnku teplé vody a cukru. Počkáte 10 minut a poté ke zbytku přidáte mouky, sodu, sůl. Postupně přiléváte zbylý půlhrnek vody. Nakonec přilijete i olej.
Těsto necháte na 2 hodiny, přikryté utěrkou na teplém místě.
Poté těsto rozdělíte na pečící papír (6-10 kousků) a opět necháte asi hodinu odstát. (Nelekněte se že jsou bochánky malé, za tu hodinu pořádně rozrostou).
Pečete při 180° zhruba 25min.