Kate Pergnerová
Celerová polévka
Polévky VEGAN před asi 10 roky z kucharkazesvatojanu.blogspot.cz
Ingredience
- Na dvou lžících oleje osmahneme dvě pokrájené cibule, přidáme 300 g celeru pokrájeného na tenké plátky, 1 zelenou papriku (nebo 100 g ačokči) nakrájenou na kostičky a necháme chvíli podusit. Přidáme 1 mrkve nastrouhanou na jemném struhadle a po pěti minutách zalijeme 1200 ml vody. Přivedeme k varu, přidáme 200 g brambor nakrájených na kostičky, 3 rajčata oloupaná a nakrájená nadrobno, osolíme, ochutíme dvěma lžícemi lahůdkového droždí a domácím polévkovým kořením a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Nakonec vmícháme tři jarní cibulky, svazek kopru a svazek petrželky, všechno nadrobno nasekané. Dochutit můžeme citrónovou šťávou, solí nebo třtinovým cukrem.
Postup
.