Jaruna
Steak s grilovanými bramborami
Hovězí před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 steaky z vysokého roštěnce
- 2 lžíce červeného vinného octa
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 hrst nasekaných listů hladkolisté petržele
- několik lístků oregana
- 2 stroužky rozmačkaného česneku
- mořská sůl a pepř
- 250 g nových brambor
- olivový olej
- listy baby špenátu
Postup
Steaky deset minut marinujte ve směsi 2 lžic červeného vinného octa, 4 lžic olivového oleje, hrsti nasekaných listů hladkolisté petržele, několika lístků oregana, 2 stroužků rozmačkaného česneku, mořské soli a pepře. Pak je grilujte 3–4 minuty z každé strany. Brambory nakrájejte na plátky, pokropte olivovým olejem a z obou stran ogrilujte. Podávejte s masem, doplnit můžete listy baby špenátu.