Michaela Krejčová
Polenta s rajčatovou salsou
Má oblíbená jídla před více než 10 roky z www.kondice.cz
Ingredience
- 210 g polenty
- 4 masitá zralá rajčata (zbavená semínek)
- 2–3 jarní cibulky
- 1 chilli paprička
- čerstvá bazalka
- kapary (asi dvě čajové lžičky)
- olivový olej
- kapka balzamikového octa
- citrónová šťáva
- sůl
Postup
Polentu připravte přesně podle návodu na obalu. Každý výrobce může doporučovat jiné postupy.
Když je hotovo, z kaše vymodelujte několik placek a na pánvičce jemně potřené olivovým olejem je opékejte, dokud nebudou mít lehce křupavý povrch. Placky odložte stranou a vrhněte se na přípravu salsy.
Rajčátka spařte horkou vodou a oloupejte je. Pak je zbavte veškerých semínek. Dužninu pokrájejte na drobné kostičky, stejně tak i cibulku, bazalku a chilli. Přidejte i kapary. Kousky by měly být co nejjemnější. Směs zakápněte olivovým olejem a balzamikem, podle potřeby přidejte i sůl a citrónovou šťávu.
Všechny ingredience pořádně promíchejte a následně salsu podávejte k polentovým placičkám, které se do ní budou namáčet.