Kate Pergnerová
Zapečené brambory se sušenými rajčaty a tempehem
Brambory VEGAN před více než 10 roky z vegrecepty.wordpress.com
Ingredience
- brambory (množství dle velikosti zapékací mísy), zelenina: mrkev, hrášek, sušená rajčata (to jsem měla já, vy použijte to, co máte doma a chutná vám to zapečené), tempeh (víceméně nemusí být, množství dle chuti), 2-3 stoužky česneku, olej, koření: tymián, sůl, (drcený) kmín
Postup
Nakrájejte brambory na plátky, omyjte, dejte do mísy a posypte kořením. Promíchejte tak, aby každá brambora byla obalená kořením. Přidejte prolisovaný česnek a opět zamíchejte. Pekáček nebo zapékací mísu vytřete olejem a vyskládejte polovinou brambor. Na to nasypejte hrášek (pokud máte mražený, tak ho nejdřív trošku uvařte zvlášť ve vodě, aby změknul), na kolečka nakrájenou mrkev, sušená rajčata (nakrájena na kousky), tempeh. Na to vyskládejte druhou polovinu brambor a dejte zapékat na 180 °C přikryté víkem. Po hodině víko oddělejte a dopečte dozlatova.