Kate Pergnerová
Bylinková bramborová kaše
Kaše VEGAN před asi 10 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 kg brambor, oloupaných, nakrájených na kostky
- 100 g másla
- 150 ml mléka
- 1 lžíce nasekaného čerstvého kopru
- 2 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
- 2 lžíce najemno nasekané pažitky
- sůl a pepř
Postup
1 Brambory vařte v rendlíku osolené vody na středním plameni 10 minut, doměkka. Slijte přes cedník, nechte důkladně okapat.
2 Potom vraťte brambory do ještě teplého rendlíku a třeste jím
nad velkým plamenem asi půl minuty, aby se vypařily zbytky tekutiny.
Sejměte z ohně.
3 Brambory nahrubo rozmačkejte šťouchadlem, postupně přidávejte pokrájené máslo a šťouchejte dohladka. Přilijte ohřáté mléko. Vařečkou umíchejte dohladka a lehka. Osolte a opepřete. Vmíchejte nasekané bylinky a podávejte.