Kate Pergnerová
Čokoládová pěna s kokosovou šlehačkou
Pudinky, poháry VEGAN před více než 10 roky z www.goodmoodspoon.com
Ingredience
- 1 bio tofu natural
- 60 - 70 ml rostlinného mléka
- čtvrt lžičky vanilky v prášku
- 1 banán
- 100g 85% čokolády (celá Lindt)
- 500g jahod
- 1 plechovka kokosového krému (vychlazená!)
- ztužovač šlehačky
- javorový sirup podle chuti
Postup
Tofu najemno nastrouhejte a poté rozmixujte s rostlinným mlékem na dokonale hladký krém. Přidejte vanilku, banán, přislaďte javorovým sirupem a opět důkladně promixujte.
Čokoládu pomalu rozpouštějte nad vodní lázní a po schlazení na teplotu lidského těla přidejte do mixéru. Ochutnejte, případně přislaďte a dejte chladit do lednice.
Připravte šlehačku. Důkladně vychlazenou plechovku (ideálně celý den) otevřete a vydlabejte ztuhlou část, kterou vyšlehejte se ztužovačem a vanilkou. Do sklenice navrstvěte jahody, čokokrém a ozdobte šlehačkou pomocí cukrářského sáčku.