Jaruna
Kuře s houbovou nádivkou
Velkej oběd před asi 10 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- kuře
- žampiony
- mléko
- rohlík
- cibulka jarní
- libeček
- saturejka
- vejce
- strouhanka
- olej olivový
- paprika sladká
- paprika pálivá
- sůl
Postup
Kuře omyjeme a osušíme. Rohlíky rozlámeme na kousky, zalijeme je mlékem a necháme rozmočit. Pak k nim přidáme vejce, polovinu očištěných žampionů nakrájených na malé kousky, libeček a saturejku a jednu očištěnou, najemno nakrájenou jarní cibulku, osolíme, nádivku dobře promícháme a zahustíme strouhankou.
Kuře omyjeme, osušíme a břišní dutinu naplníme nádivkou. Přes otvor přetáhneme kůži a sepneme ji párátky nebo kuchyňskou jehlou.
Celý povrch kuřete posypeme oběma mletými paprikami smíchanými s jednou lžící soli, kuře vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C a pečeme asi 20 minut. Pak kuře polijeme olivovým olejem, podlijeme 1 dl vody, obložíme ho zbylými žampiony nakrájenými na čtvrtky a zbylými dvěma cibulkami nakrájenými na kousky dlouhé asi 5 cm a pečeme dalších asi 40 minut, dokud kuře nezíská zlatavou kůrčičku.