Sevillana
DOMÁCÍ JABLEČNÉ ČATNÍ
ALQUIMIA před více než 10 roky z www.tastytalkings.com
Ingredience
- Ingredience:
- (na cca půl litru čatní)
- 750g jablek
- (oloupaných a nakrájených)
- 375g třtinového cukru
- 250g rozinek
- 350ml jablečného octa
- 1 středně velká cibule
- 1 lžička hořčičných semínek
- 1 lžička mletého zázvoru
- půl lžičky soli
Postup
Nakrájená jablka nasypte do středně velkého hrnce a přidejte všechny ostatní ingredience. Vše opravdu dobře promíchejte. Směs přiveďte k varu (na středním plameni) a následně duste asi 30 až 40 minut. Nedávejte na hrnec pokličku. Během vaření nezapomeňte směs čas od času promíchat, jinak se vám později připálí. Až bude omáčka hustá, lehce lepkavá, ale pořád budou vidět kusy ovoce, sundejte hrnec z ohně. Až vše naprosto vychladne, rozdělte čatní do připravených sklenic. Ty musí být dobře umyté, sterilizované a suché. Hotové čatní skladujte nejlépe ve spíži, po otevření v lednici. A když budete chtít, můžete ho třeba darovat! V hezkých skleničkách, s mašličkou a věnováním. :)