Ivona
Žampiony Portobello plněné kuskusem
Healthy and Veggie před asi 10 roky z delicious-blog-lucie.blogspot.cz
Ingredience
- 2 ks žampionů Portobello
- kousek rostlinného másla
- 1 menší cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 malé žampiony
- sůl, kmín
- 60 g celozrnného kuskusu
- 150 ml zeleninového vývaru
- 2 sušená rajčata
- čerstvá petrželka
Postup
Cibuli oloupejte a nakrájejte na co nejmenší kousky. Zpěňte ji na másle a na minutu přidejte na tenké plátky nakrájený česnek, poté přijdou na řadu očištěné a na drobno nakrájené žampiony, osolte a posypte kmínem. Míchejte do změknutí. Poté přisypte kuskus, zalijte vývarem, stáhněte z ohně a pod pokličkou nechte vstřebat tekutinu. Mezitím si žampiony očistěte a dejte předpéct do trouby asi na pět minut. Ke kuskusu přimíchejte pokrájená sušená rajčata. Vytáhněte žampiony z trouby, naplňte kuskusem a dejte zapéct na 10-15 minut. Před podáváním ještě posypte čerstvou petrželkou.