Ivona
Quinoa salát s avokádovým dresinkem
Healthy and Veggie před asi 10 roky
Ingredience
- 1 šálek quinoy (nevařené), 1 plechovka černých fazolí, slitých, 200 g třešňových rajčátek, 1 paprika, pokrájená, 1 velké avokádo, oloupané a nakrájené, 1/2 šálku okurky, zbavené semínek a nakrájené, 1/2 šálku kukuřice, 1/4 šálku posekané červené cibule, sůl a pepř, citronová šťáva, 1/4 šálku čerstvýh koriandrových lístků
- KRÉMOVÝ AVOKÁDOVÝ DRESINK:
- 1 zralé avokádo, nakrájené, 1/4 šálku silken tofu, 1 stroužek česneku, rozdrcený, 3 lžíce vody, 2 lžíce nasekaného koriandru, 1 lžíce tahini, 1 lžíce nasekané jarní cibulky, 1 lžíce citronové šťávy, 1/4 lžičky drceného kmínu, 1/8 lžičky chilli koření, sůl a pepř
Postup
Quinou dejte do hrnce se dvěma šálky vody. Přikryjte a přiveďte k varu, poté snižte na nejnižší plamen. Vařte dokud quinoa nevsákne všechnu tekutinu a je nadýchaná. Trvá to asi 20 minut.
Mezitím si připravte dresink. V kuchyňském robotu umixujte všechny ingredience na dresink do krémové konzistence.
Ve velké míse smíchejte uvařenou quinou, černé fazole, rajčata, papriku, avokádo, okurku, kukuřici a červenou cibuli. Dresink přelijte přes salát a důkladně promíchejte. Dochuťte solí, pepřem a citronovou šťávou (aby avokádo nezhnědlo). Podávejte vychlazený nebo při pokojové teplotě, posypaný čerstvým koriandrem.
přeloženo z AJ, původní recept : http://vegangela.com/2014/02/05/southwestern-quinoa-salad-with-creamy-avocado-dressing/ !!!