www.delibety.com
Hijiki tofu burgery a mrkvovo - zázvorový dresink
Vegetarian před asi 10 roky
Ingredience
- 1/4 šálku hijiki sušených řas, 1 šálek očištěných a nastrouhaných mrkví, 2 lžíce rozmačkaného česneku, 2 lžičky strouhaného zázvoru, 1 lžíce oleje, tofu, vymačkané, 1/2 šálku nasekané jarní cibulky, 1/4 šálku sezamových semínek, 1/4 šálku miso (světlé), 1 lžička sezamového oleje
- MRKVOVO - ZÁZVOROVÝ DRESINK:
- 1 střední mrkev, očištěná a nahrubo nasekaná, 1/4 šálku oleje, 2 lžíce nasekané cibule, 2 lžíce strouhaného zázvoru, 2 lžíce rýžového octa, 2 lžíce tamari, 1 lžíce japonského vína mirin, 1 lžíce bílé miso pasty, 1 lžíce sezamového oleje, 1 stroužek česneku, drcený, 1/4 lžičky soli
Postup
Řasy na sítu propláchneme a poté dáme do hrnce s teplou vodou. Zakryjeme pokličkou a dáme stranou odležet na 20 - 30 minut.
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů a plech si dobře vymažeme olejem.
Na olei v pánvi asi 5 minut restujeme mrkev, česnek a zázvor. V misce si rozmačkáme tofu, přidáme mrkev s česnekem a zázvorem, jarní cibulku, sezamová semínka, miso a sezamový ole a dobře promícháme. Řasy necháme dobře okapat, potom je nasekáme a přidáme ke směsi.
Na jeden burger použijeme asi 1/2 šálku směsi. Burgery dáme na plech a pečeme, dokud nejsou pevné a zlatavé (asi 30 - 40 minut).
MRKVOVO - ZÁZVOROVÝ DRESINK:
Všechny ingredience vložíme do robotu a rozmixujeme dohladka.
Přeloženo z :
http://www.peta.org/recipes/tofu-hijiki-burgers/
http://vegangela.com/2011/10/19/hijiki-tofu-burgers-carrot-ginger-dressing/