Kate Pergnerová
Pomazánka z rukoly a kešu
Dipy, pomazánky & studené omáčky VEGAN před asi 10 roky
Ingredience
- 1,5 šálku kešu oříšků (pražené nebo "nezpracované"), 1/4 šálku nutričních kvasnic, 1 stroužek česneku, 3 šálky rukoly (asi 120 g), 1/4 šálku extra panenského olivového oleje, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, drcená červená chilli paprička (není nutná)
Postup
V kuchyňském robotu zpracujte kešu, nutriční kvasnice a česnek tak, aby byla směs hladká, jen kešu zůstaly na malé kousky. Přesuňte do středně velké misky a dejte stranou. Potom si v kuchyňském robotu do hladka rozmixujte olivový olej a citronovou šťávu, poté přidete rukolu. Smíchejte rukolovou a kešu směs a dochuťte solí, pepřem a chilli (jestli používáte). V lednici pomazánka vydrží až 3 dny.